Vergeturile au un aspect destul de neplacut pentru multe persoane, dar nu multi sunt cei care constientizeaza ca hidratarea pielii joca un rol foarte importanat in prevenirea acestora.

Elementul cel mai important in hidratarea pielii este apa. Corpul nostru este alcatuit in mare parte din apa. Apa mentine un echilibrul sanatos al organismului, pentru a functiona in mod corespunzator.

Vergeturile pot fi prevenite prin mentinerea organismului si implicit a pielii hidratate. Trebuie sa fiti constienti de cantitatea de apa necesara organismului zilnic. Astfel un consum de 12 pahare de apa pe zi este primul pas in prevenirea vergeturilor.

Orice persoana predispusa la aparitia vergeturilor, femeile insarcinate, adolescentii care pot suferi o crestere brusca, persoanele obeze ar trebui sa fie preocupate de aparitia vergeturilor si sa ia masurile necesare pentru a preveni aparitia acestor cicatrici.

Daca corpul nu se mentine hidratat corespunzator, vergeturile pot aparea destul de rapid pe multe parti ale corpului. Ceea este important atunci cand va hidratati corpul cu apa, este sa nu consumati produse care ajuta organismul sa se deshidrateze. De exemplu produsele care contin cofeina. Cofeina se gaseste in produse precum ceaiuri, diferite tipuri de cafele si sucuri, fiind una din principalele cauze atunci cand vine vorba de dezvoltarea de vergeturi.

Atunci cand corpul este suficient de hidratat, pielea este capabila sa se repare rapid si eficient, pastrandu-si elasticitatea. Astfel apa este principalul element care ajuta la prevenirea vergeturilor. Fara suficienta hidratare pielea risca sa se intinda si sa se rupa provacand cicatrici cu aspect urat.

Este important de asemenea sa alegeti creme care contin cantitati mari de apa. Cremele se utilizeaza in zonele care sunt predispuse la aparitia vergeturilor. Aceste zone sunt: abdomenul, piciorele, bratele si spatele.

Un organism hidratat corect si constant duce la lipsa vergeturilor si la mentinea sanatatii.

Pin It on Pinterest

Share This

Ce sunt vergeturile?

Vergeturi au fost si vor mai fi in continuare o mare problema in viata multor persoane. Cum poti scapa de ele?

 Introdu adresa te de email in campul de mai jos si apasa pe "Afla mai multe!"

You have Successfully Subscribed!