vergeturi_sarcina80% dintre femeile însărcinate se confruntă cu problema vergeturilor. Deşi nu apar în primele zile ale sarcinii, în lunile a cincea sau a şasea încep să se formeze, din cauza creşterii burţii care provoacă întinderea la maxim a pielii. Vergeturi sarcină este un subiect intens discutat în ultimii ani, deaorece acestea reprezintă urmele pe care cele nouă luni de sarcină le lasă asupra organismului, pe piele, sub formă de cicatrici.

De cele mai multe ori, femeile însărcinate, ale căror mame s-au confruntat cu vergeturi au cele mai mari şanse să le urmeze exemplul. Factorii genetici determină o anumită predispoziţie, care permite transmiterea vergeturilor în rândul familiei, de la mamă la fiică.

Cum previi vergeturile pe timpul sarcinii?

Întrebarea care macină femeile este cum poţi să scapi de vergeturile care apar în timpul sarcinii. De reţinut este faptul că cea mai bună metodă pe care femeile o pot aplica este tratarea lor din fază incipientă sau mai bine, prevenirea lor prin hidratarea pielii sau masarea zonelor predispuse la vergeturi.

Specialiştii susţin că masajul permite sângelui să circule mai bine în straturile pielii. Creşterea bruscă în greutate, pielea uscată sau lipsa unei alimentaţii sănătoase sunt cauze care pot accentua apariţia vergeturilor.  Un consum de la 1,5 la 2 litri de apă se recomandă pentru a preveni şi întâmpina vergeturile sau utilizarea unor uleiuri bogate în vitamine.

A înţelege vergeturile la naştere înseamnă primul pas în tratarea acestora şi folosirea unor metode adecvate şi eficiente. Prevenirea vergeturilor salvează gravidele de la momentele neplăcute când trebuie să caute tratamente pentru îndepărtarea lor. Mănâncă sănătos, urmează o dietă echilibrată, bea multă apă şi hidratează pielea sunt cele mai importante secrete în cazul vergeturilor.

Modificări ale pielii la sarcină

Pe lângă celelalte simptome, la naştere se produc şi întinderi ale pielii de pe coapse, abdomen, fese şi sâni care pot avea culori diferite de la roz violaceu, la alb sidefat. Vergeturile nu apar doar la naştere, ci în a doua jumătate a sarcinii şi iniţial apar la femeile gravide ca nişte dunguliţe. Multe femei se gândesc să apeleze la operaţia estetică după ce au adus pe lume copii, deoarece intervenţia chirurgicală este una dintre cele mai sigure metode care să ducă la vindecarea pielii. De asemenea, operaţia cu laser este o metodă de a trata vergeturile cauzate de sarcină.

Reguli împotriva vergeturilor, la femeile însărcinate

Deşi este aproape imposibil pentru femeile însărcinate să poată să evite schimbările de greutate, medicii recomandă ca acestea să îşi controleze greutatea. Este de preferat ca în cele nouă luni de sarcină, femeile să încerce să nu acumuleze mai mult de 8-12 kilograme, iar acest lucru este posibil printr-un regim sănătos şi exerciţii zilnice. O alimentaţie echilibrată presupune consumul de zarzavaturi, fructe bogate în vitaminele A, C şi E şi consumul de lichide, în special apa, în cantitate mare care poate ajunge la câţiva litri zilnic.

Pentru a ameliora tonusul şi elasticitatea pielii în această perioadă destul de delicată este eficient şi masajul. Cu toate că femeilor însărcinate li se interzice să facă efort, exerciţiile zilnice, uşoare pentru tonifierea muşchilor nu vor avea efecte negative. De preferat este înotul şi stretching-ul. Femeile însărcinate trebuie să evite şi expunerea la raze ultraviolete sau să evite consumul de tutun, care este unul din marii duşmani ai vascularizării pielii.

Pin It on Pinterest

Share This

Ce sunt vergeturile?

Vergeturi au fost si vor mai fi in continuare o mare problema in viata multor persoane. Cum poti scapa de ele?

 Introdu adresa te de email in campul de mai jos si apasa pe "Afla mai multe!"

You have Successfully Subscribed!