Ce sunt acestea?

Vergeturile albe sunt mai subtiri decat cele rosii. Aceasta culoare este cauzata de asa numita remodelare a colagenului. Dupa o anumita perioada de timp, organismul produce colagen, astfel aspectul rosu al cicatricilor dispare. Procesul de vindecare nu se face in totalitate, cicatricile nu dispar in totalitate, dar devin mult mai putin vizibile. Odata cu aparitia vergeturilor de culoare rosie are loc si distrugerea pigmentului.

Noile vergeturi sunt incolore si mult mai putin vizibile. Aceste linii albe sau argintii, odata aparute nu vor mai diparea niciodata. Vergeturile albe sunt mult mai greu de tratat decat cele rosii. In cazul vergeturilor rosii secretul sta in hidratare. Vergeturile albe sunt permanente.

Printre tratamentele cele mai bune impotriva vergeturilor albe sunt microdermabraziunea si terapia cu laser. Rezultatele nu vor fi niciodata impresionante, iar costurile sunt destul de ridicate.

Terapia cu laser va poate oferi un tratament pentru vergeturi albe numit lumina intensa pulsata-IPL-cu repigmentare. In aceasta metoda, fototerapia UV este combinata cu tehnologia de lumini orientate. Tratamentul este unul fara efecte secundare si se desfasoara in conditii de siguranta pentru orice tip de piele. Pielea este pigmentata printr-o eliberare exigenta de lumina terapeutice. Cheia este stimularea de melanina. Melanina este produsa in epiderma si detremina culoarea pielii unei persoane. Lipsa melaninei in oraganism duce la albinism. Singurul aspect secundar este un usor aspect bronzay al pielii. Rezultatele sunt magnifice, dar sunt necesare pana la 15 tratamente, iar pigmentarea dureaza doar un an de zile, fiind necesare tratamente de intretinere.

Un singur tratament costa intre 300 si 500 de lei. Chiar daca este un tratament destul de costisitor exista multe persoane care apeleaza la el pentru a scapa de aspectul urat al vergeturilor albe.

Pin It on Pinterest

Share This

Ce sunt vergeturile?

Vergeturi au fost si vor mai fi in continuare o mare problema in viata multor persoane. Cum poti scapa de ele?

 Introdu adresa te de email in campul de mai jos si apasa pe "Afla mai multe!"

You have Successfully Subscribed!