Una dintre modalitatile prin care vergeturile se previn sunt exercitiile fizice. Este recomandat ca in fiecare zi pentru sanatate sa efectuam exercitii timp de 30 de minute. Exercitiile va ajuta sa va mentine greutatea stabila, luarea in greutatea si slabitul sunt doua din principalele motive pentru care vergeturile apar.

Exercitiile nu trebuie sa fie obositoare. Exercitiile cresc fluxul sangelui si circulatia la nivelul pielii, ajutand la repararea si tonifierea pielii.

Exista trei tipuri de exercitii care va ajuta sa preveniti vergeturile: cele cardiovasculare, de fermitate si de stretching.

Exista patru exercitii de baza pentru a minimiza si a preveni aparitia vergeturilor:

  • Abdomene ( pentru vergeturile de pe burta) – asezati-va pe podea, cu spatele drept si genunchii la 90 de grade.Ridicati-va pana ajungeti cu mainile la genunchi. Repetati.
  • Fandarile ( pentru vergeturile de pe coapse si fese) – faceti pasi mari, pana cand un genunchi este la 2 cm de podea si celalalt picior intins, paralel cu podeaua.
  • Ridicarea piciorelor (pentru burta si coapse) – asezati-va pe spate cu piciorele drepte si mainle sub spate. Ridicati picioarle pana la 45 de grade. Puteti ridica picioarele alternativ.
  • Exercitiu pentru vergeturile de pe burta, copase si fese – asezati-va pe burta cu mainle intinse in fata si ridicati trunchiul cat de sus puteti. Mentineti pozitia cat mai mult timp.

Fiecare dintre aceste exercitii se efectuaza in seturi de cate 20-25 de repetari o data pe zi.

Alaturi de o dieta sanatoasa bogata in vitamine si nutrienti ,exercitiile pot avea rezultate pozitive. Exercitii si antrenamentul zilnic nu fac decat sa ofere organismului sanatate. Veti putea sa preveniti vergeturile si in acelasi timp sa va mentineti sanatosi.

Pin It on Pinterest

Share This

Ce sunt vergeturile?

Vergeturi au fost si vor mai fi in continuare o mare problema in viata multor persoane. Cum poti scapa de ele?

 Introdu adresa te de email in campul de mai jos si apasa pe "Afla mai multe!"

You have Successfully Subscribed!